Kdo se stane Kuchařem roku 2019? Jaké jsou nejnovější trendy v gastronomii a jak nejlépe vést restauraci v dnešní digitální době? To vše, a ještě mnohem víc se dozvíte na podzimním veletrhu FOR GASTRO & HOTEL.
Odborný veletrh specializovaný na obor HoReCa FOR GASTRO & HOTEL se odehraje 10. až 13. října 2019 v prostorách výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Svým pestrým a nabitým programem zaručeně přitáhne pozornost jak profesionálů z oboru, tak všech vyznavačů dobrého jídla a pití z široké veřejnosti. A na co všechno se můžete na akci těšit?
Den profesionálů
Nejvýznamnějším dnem v hledáčku odborníků bude čtvrtek 10. října 2019, jež je kontraktační a určen pouze pro profesionály z oboru, kteří se před vstupem na veletrh musí zaregistrovat.
Tento den se také uskuteční odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL s ústředním tématem „Úspěšný podnik v digitální době.“ Kongres se stane největším odborným setkáním majitelů, manažerů a exekutivních pracovníků hotelů, restaurací, kaváren, penzionů a dalších ubytovacích a stravovacích provozů, dodavatelů z oblasti HoReCa, zástupců asociací, svazů, ministerstev a odborné veřejnosti pořádaným v České republice.
Prestižní kuchařské soutěže
Máte už svého favorita na titul Kuchař roku 2019? Přijďte ho podpořit na tradiční klání, které se uskuteční pod taktovkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Na FOR GASTRO & HOTEL se ovšem budou udělovat i další tituly. Pro své ceny si sem přijdou mladí talentovaní kuchaři a vítězové Kuchařského MAKRO pětiboje.
To nejlepší z evropských vinic a minipivovarů
Nováčkem letošního ročníku FOR GASTRO & HOTEL bude projekt Wine Zone. Ten v Letňanech představí malá a střední evropská vinařství. Nabídka vín od Čech po Slovinsko jistě nadchne každého, kdo má vřelý vztah k vínu i jeho kultuře. Na druhé straně nesmí pochopitelně chybět něco pro milovníky zlatavého moku. Svými pěnivými klenoty se na veletrhu blýskne i nejlepší výběr z řemeslných minipivovarů.
Jak chutná Korea
Milovníky exotického jídla jistě přitáhne program v Hale 2D. Právě tady se budou připravovat tradiční jídla, vybrané potraviny i delikátní nápoje Korejské republiky. To nejlepší z výrazné korejské kuchyně připraví také čtveřice předních korejských restaurací v Česku, kdy se každý den veletrhu představí jeden z vyhlášených podniků – KIMCHI Restaurace (čtvrtek), Bab rýže (pátek), Pocha (sobota) a Kuře;dak (neděle). Připraveny budou také kurzy vaření korejského jídla.
Čerstvé rady a inspirace od profíků
Své umění s nožem na veletrhu předvede mistr carvingu Luděk Procházka, a to v rámci svého workshopu. Další zajímavou součástí doprovodného vzdělávacího programu je seminář pro restauratéry o bezlepkovém vaření. Majitelé gastroprovozů se tu dozví, jak do svých menu zařadit speciální dietu pro celiaky.
Burza práce
Pracovní portál Gastro-Jobs.cz na veletrhu rozbalí burzu pracovních příležitostí v gastronomii a hotelnictví. Zúčastní se jí desítky vystavovatelů z řad významných hotelových řetězců a restaurací. Sháníte-li tedy práci v oboru, zkuste štěstí právě tady.
Získejte poukaz na zlevněnou vstupenku a zamiřte na největší specializovanou akci na obor HoReCa. Další aktuality veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2019 najdete na www.for-gastro.cz.