Výběr produktu ovlivňuje několik faktorů. Je pochopitelné, že si nepořídíte první přístroj, který uvidíte. Podobně budete reagovat i v momentě, kdy máte před sebou výběr zmrzlinovače. V první řadě je na místě zvážit fakt, pro kolik osob budete zmrzlinu vyrábět. Dalším důležitým faktorem při výběru je ten, jak často plánujete vyrábět svou vlastní zmrzlinu. Veškeré tyto body ovlivní celkový výběr.
Vybíráme zmrzlinovač
Hravě si vystačíte s menšími přístroji? Pak vám bude stačit zmrzlinovač bez vlastní chladicí jednotky. Nádoba, do které se vkládá zmrzlina se před zahájením procesu umístí do mrazáku, a to na dobu přibližně 12 až 24 hodin. Po vyndání nádoby už stačí jen zpracovat suroviny. O zpracování se postará speciální víko s integrovaným motorem a hnětači. Tento přístoj poté zvládne připravit díky předem namražené nádobě zmrzlinu. Tyto malé zmrzlinovače jsou v rodinách velice oblíbené a jedním z hlavních důvodů je pořizovací cena.
Bez větších problému lze tyto zmrzlinovače pořídit v ceně od 700 do 2500 korun. Záviset také bude na tom, jak kvalitní zmrzlinovač budete chtít zakoupit. Obrovskou nevýhodou je doba přípravy. Zmrzlinu bez mrazáku nedokážete připravit, vzhledem k tomu, že produkt nemá vlastní chladicí jednotku. Jak se však říká, vše má své výhody a nevýhody. Druhým produktem jsou samochladicí zmrzlinovače. Tento přístroj nemá problém s tvorbou zmrzliny během pár vteřin až minut. Kromě toho dokáže tvořit jednu zmrzlinu za druhou. Nevýhodou je však pořizovací cena.
Výhoda a nevýhoda samochladících zmrzlinovačů
Jak již bylo naznačováno v předchozím odstavci, obrovskou výhodou je fakt, že tyto přístroje tvoří jednu zmrzlinu za druhou. Nemusíte tak čekat několik desítek hodin na zamražení, protože to přístroj udělá místo mražáku. Nevýhodou je ale pořizovací cena. Ta se totiž pohybuje v tisících. Budete-li chtít pořídit kvalitnější zmrzlinovač, pak cena přesáhne bezesporu hranici i 10 tisíc korun.