Pro krásnou a jedinečnou vánoční výzdobu, je jednou z možných variací také použití sušených plodů. Pojďte s námi vykouzlit kouzelné Vánoce a naučte se připravovat sušené ovoce!
Budeme potřebovat:
- Ostrý nůž
- Troubu
- Nůžky
- Ovoce (citróny, pomeranče, limetky apod.)
Jdeme na to:
Sušení ovoce, zejména pomerančů je krásný způsob, jak si provonět domácnost. Vybírejte ovoce, které není příliš šťavnaté, jelikož čím více ovocné šťávy, tím delší doba vysychání.
1) Předehřejte troubu
2) Nakrájejte pomeranče na plátky o tloušťce cca 0,5 cm
3) Umístěte všechno nakrájené ovoce na plech či přímo na mřížku
Doba schnutí bude záviset na vaší troubě a tloušťce ovoce, ale měla by být přibližně 3-4 hodiny. Pokud je to možné, obracejte ovoce. Tip! Pro sušení ovoce je také možné použít radiátor. Doba sušení je zhruba 3-4 dny (ovoce vkládejte mezi karton, zabráníte tak kroucení).