Letní období je za námi, čímž končí také i grilování, alespoň pro většinu z nás. Grilování patří u Čechů mezi oblíbenou činnost. Člověk má možnost si ugrilovat vynikající jídlo a zároveň si popovídat s přáteli nebo rodinou. Věděli jste ovšem, že se dá grilovat i na podzim? Pokud si myslíte, že to není možné, pak jste na omylu. Ve směs se podzimní grilování od toho letního příliš neliší.
Grilujte i na podzim
Grilování na podzim se od toho letního příliš neliší, jak již bylo naznačováno v předchozím odstavcům. Pochopitelně je potřeba udělat pár úprav, a to nejenom, co se týče jídla, ale také vás. Chladnější večery bezesporu vyžadují teplejší oblečení. V žádném případě nic nepodceňujte. Nemyslete si, že vás oheň dostatečně zahřeje. Mikinu lze kdykoliv sundat, vždy je ale lepší ji na sobě mít. Dále bude potřeba upravit jídelníček neboli maso, jež chystáte grilovat. K jídlu patří i nápoje, ať už alkoholické či nealkoholické.
Co takhle využít suroviny, které se na podzim skvělé hodí? Mezi tyto suroviny patří například červené maso. Pokud si po grilování dopřáváte v létě zmrzlinu, tak na podzim je dobré tuto pochoutku vynechat. Zaměřit se můžete naopak na teplé dezerty nebo moučníky. Pijete-li ochucené nápoje, mezi které patří například Coca-Cola, Sprite nebo Fanta, rovněž tyto nápoje vynechejte. Místo výše uvedených nápojů si lze uvařit ovocný nebo bylinkový čaj, který vás dokáže zahřát. Jestliže budete teplé oblečení, určitě si podzimní grilování užijete naplno.
Netradiční suroviny ke grilování
Podzim je obdobím, kdy se začínají objevovat kaštany a dýně. Co je takhle přidat na seznam jídel, jež budete grilovat? Podzimní grilování přímo vyzívá k tomu, abyste vyzkoušely novinky, na které jste v létě příliš nemyslely. Kromě toho je podzimní období krásné, a tak se výše uvedených surovin rozhodně nemusíte bát. Dopřejte si originální grilování, které vám budou sousedé závidět.